Audit vizsgálatok


A vállalkozás állományába került munkatársak biztonsági minősítése az idő múlásával (a felezési idő általában egy év) külső és belső behatások következményeként egyaránt változhatnak. Az időszaki felülvizsgálatok pozitív hatással vannak a humánkockázat változásainak időbeni felismerésére, a prevencióra és a biztonságtudatosság szinten tartására egyaránt.

A rendszeres időszaki humánbiztonsági vizsgálatok eredményesebb végrehajtása érdekében – de természetesen a kiválasztási folyamat támogatása érdekében is - lehetőség van a hangelemző szoftver cégre történő specifikációjára.

Az LVA-i hangelemző technológia cégre szabott bevezetéséhez nélkülözhetetlen egy humán biztonsági kompetencia modell kialakítása, amelyben már szerepet kap a biztonsági (megbízhatósági) kompetencia is. A kockázati modellben rögzített biztonsági kompetenciák kategóriákban lesznek rendezve és a kategóriákhoz kérdések meghatározva. Ezek a kérdések képezik az alapját az LVA-i hangelemzéses interjú technikának, amelyek alkalmazhatóak lesznek a humán erőforrás kiválasztásnál, a humán biztonsági kompetencia vizsgálatoknál és az időszerű biztonsági ellenőrzéseknél. Eredményeként egy elfogulatlan, gyors és megbízható, Megbízó cégére specifikált kockázatértékelő prediktort kapunk, amely szoftveres formában lesz kialakítva.

Bővebben a kiválasztási folyamatot támogató LVA-i hangelemző technológiáról.